Michaël Moisseeff est un Nez habitué des effluves inexplorées. Il a créé un parfum qui reconstitue l'odeur que les astronautes ont pu découvrir quand ils sont allés sur la lune.
Il se dit "sculpteur d'arômes". Créateur de parfums, Michaël Moisseeff, un Nez, est le premier à avoir reconstitué une odeur bien particulière : celle de la lune. Il s'est basé pour cela sur des témoignages d'astronautes. "Ils sont avec le scaphandre sur la tête, avec la tenue et la surtenue, et bien évidemment ils ne sentent pas d'odeur. Par contre, ils vont rentrer dans leur module, enlever le scaphandre, et là en enlevant tout, l'odeur de la cabine a changé et ça sent cette poudre noire cramée" dévoile-t-il.
Michaël Moisseeff dévoile ensuite les mystères de son parfum lunaire. "On est dans le minéral, donc charbon dessoufré, et puis des dérives de calcium. Une odeur c'est une matière, des molécules qui circulent dans l'air, qui sont rentrées par les narines, où est le capteur. Et dans celui-ci, il y a des petites serrures, et il faut considérer que ces petites molécules d'odeurs sont des petites clés", explique-t-il.
L'odeur de la lune est à retrouver à la Cité de l'espace à Toulouse (Haute-Garonne). Le but étant de "permettre au visiteur une expérience aussi originale que les astronautes ont pu vivre sur la lune", selon Xavier Penot, médiateur scientifique à la Cité de l'Espace. Une sonde chinoise a déjà aluni en janvier 2019 tandis que les programmes lunaires de la Corée du Sud et du Japon visent la fin 2020 et 2021. Les Etats-Unis préparent leur retour sur le sol lunaire à l'horizon 2024. | Winning entries could not be determined in this language pair.There were 2 entries submitted in this pair during the submission phase. Not enough entries were submitted for this pair to advance to the finals round, and it was therefore not possible to determine a winner.
Competition in this pair is now closed. |
Michaël Moisseeff, un perfumista acostumat a les olors desconegudes, ha creat un perfum que reprodueix l’olor que els astronautes han experimentat durant els seus viatges a la lluna. Ell mateix es considera un «escultor d’aromes». El creador de perfums Michaël Moisseeff, un perfumista, és el primer a aconseguir reproduir una olor ben particular: la de la lluna. Per a aconseguir-ho va prendre com a base el testimoni d’astronautes. «Com porten l’escafandre al cap, la capa interior i la capa exterior del vestit espacial, evidentment, no senten cap mena d’olor. Però quan tornen al seu mòdul i es treuen l’escafandre, mentre se’l van traient, l’olor de la cabina canvia de cop i aleshores se sent com una olor de pols negra cremada» ens revela. Michaël moisseeff ens mostra a continuació els misteris del seu perfum lunar. «Entrem a dintre del mineral, és a dir, carbó dessulfurat i derivats del calci. Una olor és una matèria, molècules que circulen per l’aire i que entren pels narius, on es troba un sensor. I dintre d’aquest sensor hi ha el que podríem anomenar petits panys, si pensem en aquestes molècules d’olor com si fossin petites claus», ens explica. L’olor de la lluna es trobarà de nou a la Ciutat de l’Espai de Toulouse (Haute-Garonne). Segons Xavier Penot, un mitjancer científic de la Ciutat de l’Espai, l’objectiu principal és «permetre al visitant una experiència tan original com la que els astronautes han pogut viure a la lluna». Una sonda xinesa va aterrar a la lluna el mes de gener de 2019 mentre que els programes lunars de Corea del Sud i del Japó tenen previst fer-ho a finals del 2020 i 2021. Els Estats Units s’estan preparant per tornar al sòl lunar l’any 2024 a tot tardar. | Entry #31747 — Discuss 0 — Variant: Centralcentcat
|
Michaël Moisseeff és un "nas" habituat a les olors inexplorades. Ha creat un perfum que recrea la flaire que van poder sentir els astronautes que van anar a la lluna. Es fa dir "escultor d'aromes". Michaël Moisseeff, perfumista o "nas" (com en diuen en l'argot), és el primer a aconseguir recrear una flaire ben particular: la de la Lluna. S'ha basat en testimonis d'astronautes. "Duen l'escafandre al cap, el vestit exterior i el vestit interior i, evidentment, no poden percebre cap olor. No obstant això, després tornen a dins del mòdul, es treuen l'escafandre i és en aquell instant, quan s'ho han tret tot, que l'olor de la cabina ha canviat i se sent aquesta aroma de pólvora negra cremada", revela. Michaël Moisseeff desvela tot seguit els misteris del seu perfum lunar: "Ens trobem en l'àmbit del mineral, per tant, carbó dessulfurat, i després derivats del calci. Una olor és matèria, molècules que circulen per l'aire, que entren per les fosses nasals, on s'hi troba el sentit de l'olfacte. I allà dins hi ha diminutes escletxes, i hem de pensar que aquestes petites molècules d'olors actuen com unes clauetes", explica. L'olor de la Lluna la podem trobar a la Cité de l'espace (Ciutat de l'espai) a Tolosa (Alta Garona). Té per objectiu "oferir al visitant una experiència tan original com la que els astronautes van poder viure a la Lluna", diu Xavier Penot, mediador científic de la Cité de l'espace. Una sonda xinesa ja va allunar el gener de 2019, mentre que els programes lunars de Corea del Sud i del Japó preveuen finalitzar el 2020 i el 2021. Els EUA preparen una tornada a la superfície lunar l'any 2024. | Entry #31796 — Discuss 0 — Variant: Not specifiednone
Albert Gisbert Falgueras (X)Espanha |